Την Τρίτη η Google μας ξάφνιασε όλους ανακοινώνοντας ότι η μητρική εταιρεία αλλάζει όνομα και γίνεται Alphabet. Υπό την ομπρέλα της Alphabet μπαίνει η Google με συρρικνωμένες εργασίες, όπως και άλλες εταιρείες που βρίσκονταν στην κατοχή της Google. Τα ηνία της Alphabet αναλαμβάνουν Larry Page και Sergey Brin, ενώ η κεφαλή της Google είναι πλέον ο Sundar Pichai.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Google ανακοίνωσε το re-branding της σε Alphabet χωρίς να έχει στην κατοχή της το website Alphabet.com ή Twitter account @Alphabet. Και το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το Alphabet ανήκει στην BMW η οποία δεν το παραχωρεί στην Google και υπάρχει πιθανότητα να την μηνύσει.

Γι αυτόν τον λόγο η νέα εταιρεία της Google λειτουργεί στην διεύθυνση abc.xyz

Εκπρόσωπος της BMW μιλώντας στο Reuters εξήγησε ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν επιπτώσεις επάνω στο εμπορικό της σήμα, αλλά προς το παρόν δεν βλέπουμε να κινείται νομικά κατά της Google. Παράλληλα, η BMW τονίζει ότι δεν έχει σκοπό να πουλήσει την ονομασία.

Η Google απ ότι φαίνεται θα γλυτώσει την μήνυση διότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη λέξη Alphabet ως brand, αλλά οι εταιρείες που υπάγονται σε αυτή έχουν δικές τους ονομασίες τις οποίες θα δίνουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες και προϊόντα που λανσάρουν.